Tutor.blog

Tutor.Blog je online priručnik na hrvatskom jeziku, za lakše snalaženje u HTML i CSS kodu. Ovdje možete naučiti kako učiniti svoj blog vizualno privlačnim, ali i osnove dizajniranja web stranica koje ne moraju biti nužno vezane uz blog.

Ovaj blog nije povezan sa uredništvom Blog.hr-a, te ne pruža podršku za tehničke probleme.

Besplatni predlošci za blog

Važnost dizajna web stranice

Nema sumnje u to da je dizajn web stranice važan. Pitanje je kakav on treba biti? Ja neću mudrovati o tome jer je to stvar ukusa, no ono što je važno jest da dizajn treba biti u skladu s temom te ne smije onemogućavati korisnika da dođe do sadržaja. Moje je mišljenje da bi blogovi trebali odražavati osobnost autora, te da bi tekst trebao biti maksimalno čitljiv.

Ovaj kratki post potaknut je naravno novim dizajnom Tutor.blog-a. Razmišljala sam već dugo o promjeni, ali nisam imala vremena. Nemam ni sada, no uspjela sam nekako. Cilj je bio da dizajn bude pregledan i jednostavan, te prilagodljiv različitim rezolucijama da ne ostane, kao kod prošlog dizajna, gomila neiskorištenog prostora i da sve djeluje prenatrpano. Kod rezolucije 800x600 sadržaj je širi od display-a jer bi u protivnom stupac sa tekstom bio preuzak, no na svim većim rezolucijama stvar radi kako treba. Testirano je u Firefoxu, Operi i Internet Exploreru i sve se čini da štima. Ako vidite kakav bug, javite.


DISCLAIMER: Ovaj blog je redizajniran prije A List Apart (točnije, 2 tjedna prije) tako da shema boja nije inspirirana tom stranicom. Tek toliko.

06.08.2005. u 03:21

Blog je neaktivan i nije ga moguće komentirati. Obrazloženje

Nela Dunato Art & Design

Još niste uspjeli naći baš ono što vam treba? Pretražite cijeli Tutor.Blog:

Google

Sadržaj ovog bloga je autorski rad. © 2005-2007 Nela Dunato
Login
Google